onsdag 30 maj 2012

Internet går om dagspressen 2013 enligt IRM, institutet för reklam- och mediestatistik.

Internet går om dagspressen 2013 står det i IRMs pressemeddelande från den 24 maj 2012

Den nya prognosen från IRM pekar på att den samlade Internetreklamen kommer att omsätta mer pengar än dagspressreklamen under 2013. Totalt förväntas reklammarknaden öka 1,4 procent under 2012 och 2,8 procent under 2013.

IRM gör bedömningen att reklammarknaden i stort kommer att växa de närmaste åren eftersom samhällsekonomin förbättras. Detta kommer bara att stärka trenden att reklampengar flyttas från print till internet.

Läs hela pressreleasen på IRMs hemsida


Det är glädjande prognoser för oss som jobbar med kommunikation att reklammarknaden i stort kommer att växa...

måndag 21 maj 2012

En ny logo har sett dagens ljus - PEAK utbildningar ett nytt utbildningsprogram inom självledarskap

Låt oss presentera en ny logo som vi tagit fram för ett nytt utbildningsprogram!

Design Eva-Lotta Cederström

PEAK utbildningar utgår från vetenskap och forskning från prestationspsykologin. Ny forskning visar att den starkaste motivationen alltid kommer inifrån. Om du ska prestera optimalt, på ett hållbart sätt, räcker det inte med piska och morot. Det som behövs är effektivt självledarskap. Självledarskap kräver både kunskap och träning. Den bygger på insikt om dina egna värderingar och drivkrafter och på din förmåga att fokusera och utöka din energikapacitet.

Namnet PEAK ger ord åt värdegrunden för utbildningsprogrammet:

Prestation - för långsiktiga resultat
Energi - för högre engagemang
Aktivitet - från ord till handling
Kompetens - för hållbar förändring

Vi har valt människan, individen som symbol, individer som på ett enkelt och tydligt sätt utstrålar energi. Färgerna i symbolen grönt, blått, rött och gult är de färger som särskiljer de fyra byggstenarna som ingår i utbildningsprogrammet. Se nedan. Vi har valt ett modernt typsnitt som utstrålar kraft och tyngd.


PEAK – de fyra byggstenarna för optimal energi 


Fysisk energi – KROPPEN:
Grunden som allt annat bygger på

Känslomässig energi – KÄNSLAN
Kunskapen om hur vi mår påverkar hur vi presterar

Mental energi – TANKEN:
Förmågan att fokusera trots ständig överstimulans

Själslig energi – MENING:
Den kraftfulla energin vi får när vi lever i enlighet med våra djupaste värderingar


Lycka till TurnerAround som är företaget bakom PEAK utbildningar! Vill ni läsa mer om PEAK utbildningar kan ni göra det på  www.turneraround.se

torsdag 17 maj 2012

Vinnande affischer i UTE-tävlingen

För femte året i rad har UTE-tävlingen gått av stapeln. I UTE tävlar alla deltagande byråer om en och samma kund. Uppdraget är att göra den bästa utomhusaffischen efter en given brief. Syftet är att inspirera kreatörer att göra ännu bättre affischer.

Byrån ska skapa en utomhuskampanj, ett motiv, för kunden som kommer att exponeras på ca 70 ytor i hela Sverige. Tävlingsbidragen har suttit uppe under vecka 18, 2012.

Årets kund är Byredo. Tre stycken doftljus är speciellt framtagna för kampanjen och dofterna ska väcka barndomsminnen. Dofterna är Bubbelbad, Nytryckta böcker samt Sockervadd. Dofterna bygger på tre väldigt enkla idéer och minnen som många av oss förmodligen även tar för givet. Utmaning är att sälja dessa produkter, individuellt eller i en trepackslåda, till förmån för childhood. Huvudbudskapet i kampanjen är: Ge bort ett barndomsminne. Försäljningskanaler av doftljusen är butiken på NK samt via www.byredo.com.

Vinnaren har nu korats, på UTE2012galan som ägde rum den 8 maj på Grand Hotel i Stockholm.

Grattis till vinnaren som är The Pistöl Agency säger vi!

Ibland handlar bra reklam inte bara om att hitta på en idé, utan om att ta ett steg tillbaka. Att använda små medel för att säga mycket. Enkelheten, tydligheten och den positiva tonen i det här bidraget framkallar inte bara barndomsminnen, utan en helt ohotad vinnare av UTE 2012.

Andra pris gick till Le Bureau
Att förmedla starka känslor på fyra sekunder är svårt. Att samtidigt sätta en ganska okänd produkt i centrum är ännu svårare. Men med fin tonträff och säkert hantverk lyckas vår andrapristagare med just det.

Tredje pris tog Garbergs hem.
Värdigt, snyggt och smart. Årets tredjepristagare charmade juryn med en enkel idé och ett utförande som föll oss i smaken utan att bli alltför sockersött.
Det var JCDceaux som startade tävlingen UTE 2008. Syftet med UTE-tävlingen är att inspirera reklambyråerna till att göra ännu bättre utomhusreklam. Läs mer på ute.se