måndag 7 november 2011

Content Marketing is king

Design och utseende är viktigt men glöm inte innehållet i det du vill förmedla, för med tomt prat kommer du inte långtInnehållet i din marknadsföring spelar en allt viktigare roll, särskilt inom B2B 

Mjukvaruföretaget Hive Fire i Cambridge visar i sin "B2B Marketing Trends Survey Report" att marknadsförare i allt mindre utsträckning använder sig av traditionella marknadsföringskanaler.  I stället har så kallad innehållsmarknadsföring blivit favoriten i varumärkesarbetarens verktygslåda.

Enligt undersökningen, som gått ut till nästan 400 företag, använder dubbelt så många B2B företag  innehållsmarknadsföring i stället för print, TV, radio och annonsering. 82 procent av marknadsförare inom B2B använder innehållsmarknadsföring som strategi i sin marknadsföringsplan. (70 procent använder sökmotormarknadsföring, 68 procent events,  64 procent PR och 32 procent annonsering i print/TV/Radio).

Innehållsmarknadsföring definieras som "Skapande och publicering av innehåll, inklusive bloggar, case,  whitepapers, filmer och fotografier i syfte att generera leads, öka varumärkets synlighet och visa på företagets grad av expertis".

Anledningen till att innehållsmarknadsföringen har blivit så populär är, enligt undersökningen, att den har förmågan att i generera leads genom att engagera möjliga kunder i varumärkets egen miljö till en rimlig kostnad.